_E-mailheader MB BRAND ACADEMY PINTEREST 1920x630
Colourful Journey Brand Academy moodboardcursus mobiel

Ben jij bezig met het bedenken welke uitstraling jouw merk mag krijgen en vind je het lastig om de bij jou passende stijl en sfeer te bepalen? Vind je het moeilijk om de juiste kleuren en beelden daarbij te kiezen?

Want wist jij dat bij iedere collectie, ieder nieuw product of merk dat ontwikkeld wordt, er van start gegaan wordt met het maken van een moodboard?

Iedere vormgever of ontwerper wéét namelijk hoe belangrijk een moodboard maken is. Hoeveel inspiratie, richting en informatie het je geeft voor het verdere ontwerp- en creatieproces. En dat is precies waarom het zo'n goed startpunt is. Voor IEDERE ondernemer. Ook voor jou!

Old school plakken en knippen om een collage te maken, ken je vast wel en is een toffe manier om mee te starten. Maar niet iedereen vindt dit leuk en het kan ook behoorlijk tijdrovend zijn. Als je dit digitaal aanpakt, kan het sneller en in tegenstelling tot wat veel ondernemers denken, is het ook eenvoudig. Iedereen kan dit, jij ook!

In deze cursus neem ik je mee in de mogelijkheden om zelf een digitaal moodboard te maken voor jouw merk. Jouw BRAND. Vandaar dat dit ook wel een BRAND (MOOD)BOARD heet. En als je dit gemaakt hebt, kan het dienen als basis voor jouw branding en uitstraling. En niet alleen dat! Je kunt het ook gebruiken als voorbereiding op jouw (brand) fotoshoot, voor het maken van je website, een beeldbank, voor het ontwikkelen van de look&feel van een nieuw product en nog veel meer. Kortom, een super tool voor jou als ondernemer als je dit eenmaal weet én toepast.

Wil jij leren hoe je zelf een digitaal BRAND MOODBOARD maakt?

tussenfoto moodboardcursus mobiel

Als jij ook wilt dat jouw branding echt uitstraalt wie jij bent en waar je voor staat, zodat jij precies die klanten aantrekt die jij zo goed kunt helpen met jouw dienst of product, dan is het maken van een brand moodboard heel fijn om mee aan de slag te gaan. In deze cursus laat ik je precies zien hoe je dit heel makkelijk en snel kunt maken met behulp van Pinterest. Wat ga je allemaal leren? Hieronder beschrijf ik in het kort de inhoud van deze cursus.

 • favicon CJ academy

  MODULE 1: Wat is een (Brand) Moodboard en wat is het belang ervan?

  Moodboarding, wat is het en waarom zou je er een maken. Welke soorten moodboards zijn er? Wat is het verschil in handmatig, old-school knippen en plakken en dit digitaal doen. Wanneer gebruik je het een, wanneer het ander. En hoe kun je deze werkwijzen combineren. Ik laat je voorbeelden zien en leg je uit, hoe je het voorbereidt voor jezelf. Wat heb je nodig, hoe ga je te werk. 

 • favicon CJ academy

  MODULE 2: Jouw Powerful Pinterest Practice

  Ik leer je niet alleen de basics van het zoeken op Pinterest om de juiste afbeeldingen te vinden, maar nog veel meer:

  • manieren hoe je kunt zoeken
  • welke zoekwoorden je gebruikt
  • mijn tips&tricks
  • hoe je gaat selecteren
  • hoe je gaat schrappen
  • hoe je jouw pins 'leest' en daar informatie uit haalt die belangrijk is om tot jouw ultieme verzameling aan beelden te komen die laten zien waar jij en je bedrijf voor staan.
 • favicon CJ academy

  MODULE 3: Jouw Pinboard finetunen

  Om de essentie eruit te kunnen halen gaan we in deze module nog wat stappen verder. Je kijkt als het ware mee over mijn schouder en ik leg je uit hoe je dit aanpakt en je conclusies hier uit kunt trekken. 

 • favicon CJ academy

  MODULE 4: VAn Pinterest Board naar BRAND MOODBOARD

  Ik laat je zien hoe jij daarna zelf een moodboard of stijl-collage kunt maken (ook wel een StyleBoard of Brand Moodboard genoemd) zodat je een duidelijk beeld hebt van jouw look&feel van jouw merk. Een must als je aan de slag gaat met je branding, of je dat nu zelf doet of uitbesteed. Of bijvoorbeeld ter voorbereiding als je een fotoshoot voor jouw merk, voor je website, voor je beeldbank of een lancering gaat doen. En het leuke is, als je eenmaal weet hoe je hiermee kunt werken, dan kun je het heel handig voor een heleboel dingen in je leven toepassen. In je business en daarbuiten. Voor een nieuw product/dienst of voor iets privé. Moodboards zijn zo ontzettend fijn om te maken ter voorbereiding van vanalles: een visionboard voor het nieuwe jaar, een moodboard voor de nieuwe kinderkamer, een sfeercollage voor de tuin die je onder handen wilt nemen. Misschien werk je met collecties of thema's. Of wil je jouw werkruimte gaan inrichten en ook daar je branding doorvoeren. Ook dan is een moodboard maken een supergoed idee. 

 • https://online.colourfuljourney.nl/wp-content/uploads/2020/06/cropped-favicon-CJ-academy-.png

  BONUS MODULE

  In deze laatste module twee toffe bonussen: 

  • het werken met CANVA (een gratis online tool)
  • een inleiding in KLEURENLEER 
 • favicon CJ academy

  MODULE 1: Wat is een (Brand) Moodboard en wat is het belang ervan?

  Moodboarding, wat is het en waarom zou je er een maken. Welke soorten moodboards zijn er? Wat heb je nodig, hoe ga je te werk. 

 • favicon CJ academy

  MODULE 2: Jouw Powerful Pinterest Practice

  Ik leer je niet alleen de basics van het zoeken op Pinterest om de juiste afbeeldingen te vinden, maar nog veel meer. Incl. tips &tricks waardoor jij nog sneller de juiste afbeeldingen vindt.

 • favicon CJ academy

  MODULE 3: Jouw Pinboard finetunen

  Om de essentie eruit te kunnen halen gaan we in deze module nog wat stappen verder. Je kijkt als het ware mee over mijn schouder en ik leg je uit hoe je dit aanpakt en je conclusies hier uit kunt trekken. 

 • favicon CJ academy

  MODULE 4: VAn Pinterest Board naar BRAND MOODBOARD

  Ik laat je zien hoe jij daarna zelf hiervan een moodboard of stijl-collage kunt maken voor jouw business (ook wel een StyleBoard of Brand Moodboard genoemd) zodat je een duidelijk beeld hebt van de look&feel van jouw merk. Een must als je aan de slag gaat met je branding, of je dat nu zelf doet of uitbesteed. 

 • https://online.colourfuljourney.nl/wp-content/uploads/2020/06/cropped-favicon-CJ-academy-.png

  BONUS MODULE

  In deze laatste module twee toffe bonussen: 

  • het werken met CANVA (een gratis online tool)
  • een inleiding in KLEURENLEER 

ZIJ GING JE VOOR:

moodboard Sijtske
Sijtske Deinum website
Sijtske Deinum insta feed

Deze cursus maakt deel uit van de Colourful Journey BRANDACADEMY waarin ik ondernemers die het belangrijk vinden dat hun merkuitstraling écht bij hen past, help met tools om hun branding te ontwikkelen én hun merk on brand te houden.  Moodboarding is een belangrijk onderdeel van het ontwikkelen en onderhouden van een soulbrand en wordt door zowel mijn eigen klanten als andere ondernemers, vormgevers, inkopers, ontwerpers als heel waardevol ervaren. Ontdek zelf wat het voor jouw business kan betekenen!

Jouw investering om mee te doen met deze cursus is 97,- euro.
Als je je nu inschrijft, krijg je direct toegang tot de eerste module en het toffe is dat ik in de maand februari extra live Q&A's geef in de besloten community waarin ik met je meedenk en jij al je vragen live aan mij kunt stellen! Hoe tof is dat! Zie ik je aan de andere kant?

De prijs is excl. btw. Tijdens de cursus kun je jouw vragen ten alle tijden via een besloten Facebook groep aan me stellen en in de liveronde ook tijdens de Q&A's. En natuurlijk blijf je ook na afloop onbeperkt toegang houden, dus óók tot alle updates en de bijbehorende creatieve online community.

En wie ben ik? Mijn naam is Joyce Backx. Ik ben Brand Creator en Visual Storyteller in mijn brandingstudio: Colourful Journey. Mensen noemen me ook wel eens een dromenvanger. Dat is ook wat ik in essentie doe: de droom die jij hebt met jouw business-idee, vertalen naar een krachtig en uniek merkconcept dat helemaal bij jou past zodat jij precies die leuke klanten aantrekt, die jij zo goed kunt helpen. Naast dat ik toffe ondernemers zoals jij, help hun merk en branding vorm te geven, help ik ook graag bij het consistent uitrollen en verder neerzetten van alles wat met jouw merk te maken heeft. Met andere woorden, het gaat veel verder dan alleen jouw merk: ik heb het liever over merkbeleving. Hoe je dat doet, leer ik je graag!

Joyce Backx Branding en Design BrandAcademy
Colourful Journey moodboardcursus afsluiter mobiel

basis neerzetten voor de uitstraling van je merk
voorbereiding voor jouw brand fotoshoot
voorbereiding voor je website-design
helpt bij het lanceren van een nieuw product of dienst
helpt bij het creeren van jouw branding
helpt je jouw unieke look&feel te ontdekken
geeft je info over wie je bent en waar jij voor staat
geeft je richting én houvast in verdere ontwerpen en stappen in jouw business

WHAT THEY SAY!

Lees hier enkele reacties van de huidige cursisten over hoe ze de cursus en de lessen ervaren.

social proof moodboardcursus 600x600

START DAAROM VANDAAG NOG MET HET MAKEN VAN JOUW UNIEKE BRAND MOODBOARD

en weet daarna precies welke look&feel er bij jou en jouw brand past!

overzicht moodboard cursus
vierkant overzicht moodboard cursus

INHOUD CURSUS

 • 4 modules
 • HOW TO videolessen
 • werkboek / naslagwerk per module
 • BONUS: toffe lessen over CANVA
 • BONUS: introductie kleurenleer
 • lidmaatschap creatieve online community / FB groep

STAP NU IN VOOR

€ 97,-

prijs is excl. btw

In mijn 1-op-1 brandingtrajecten maak ik ook altijd gebruik van moodboarding. Het geeft je namelijk heel veel inzicht en informatie die je kunt inzetten voor jouw business. En niet alleen voor je branding! Van mijn klanten hoor ik vaak terug dat ze dit als enorm waardevol hebben ervaren en dat ze ook na het traject er nog vaak en dankbaar gebruik van maakten.

Michelle (1-1 klant) over deze moodboardtechniek

beeld zegt meer dan woorden
mobiel beeld zegt meer dan woorden